Η Καρδιολόγος ΙΛΧΑΜ ΚΑΦΦΑ

Dr Ilham Kaffa ειδικεύθηκε στην Ελλάδα και στο εξωτερικό στη διάγνωση και τη θεραπεία ασθενειών του καρδιαγγειακού συστήματος.

καρδιολογος αθηνα

Συχνά αντιμετωπίζει ασθενείς που έχουν υποστεί καρδιακή προσβολή, πάσχουν από καρδιακή ανεπάρκεια ή έχουν άλλα καρδιακά προβλήματα. Βοηθάει στη λήψη αποφάσεων σχετικά με χειρουργική επέμβαση καρδιάς, καθετηριασμό της καρδιάς,  αγγειοπλαστική και  τοποθέτηση στεντ.

Στις συχνές καρδιακές παθήσεις που αντιμετωπίζει στο ιατρείο της περιλαμβάνονται:

Η καρδιολόγος μπορεί να δώσει συμβουλές σχετικά με την πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, Για αυτό ένα άτομο μπορεί να χρειαστεί να επισκεφθεί έναν καρδιολόγο ακόμη και χωρίς συμπτώματα, κυρίως εάν έχει οικογενειακό ιστορικό καρδιακής νόσου ή υψηλής χοληστερόλης, εάν είναι ή ήταν καπνιστής, εάν έχει διαβήτη ή εάν ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα άσκησης.

Οι καρδιακές παθήσεις αφορούν συγκεκριμένα την καρδιά, ενώ οι καρδιαγγειακές παθήσεις επηρεάζουν την καρδιά, τα αιμοφόρα αγγεία ή και τα δύο.

Νοσοκομεία όπου υπηρέτησε:

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

Νοσοκομείου «ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ»

καρδιολογοσ

cardiologue athenes

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΦΦΑ ΙΛΧΑΜ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΜΕΤΣ

Διονυσίου Αρεοπαγίτου 3, Αθήνα 117 42

Dionysiou Areopagitou 3, Athens 117 42

Τηλ: 2109210423

 

Η καρδιολογία

Η καρδιολογία είναι η ειδικότητα της ιατρικής που ασχολείται με την καρδιά και ορισμένες εξειδικευμένες παθολογίες του κυκλοφορικού.
Η καρδιά αποτελείται από 4 θαλάμους: δύο κόλπους και δύο κοιλίες. Η δεξιά πλευρά της καρδιάς αντλεί αίμα στους πνεύμονες για να το οξυγονώσει, έτσι ώστε η αριστερή πλευρά της καρδιάς να μπορεί να αντλεί το οξυγονωμένο αίμα στο υπόλοιπο σώμα.

Οι καρδιολόγοι

Οι καρδιολόγοι είναι  από τους λίγους γιατρούς που μπορούν πραγματικά να σώσουν τη ζωή σας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Προφανώς, οι καρδιολόγοι είναι οι γιατροί που ειδικεύονται στο έμφραγμα, αλλά χειρίζονται επίσης πολλές άλλες παθολογίες όπως η υψηλή αρτηριακή πίεση, γνωστή ως υπέρταση, υψηλή χοληστερόλη, γνωστή ως υπερλιπιδαιμία και οι ακανόνιστοι καρδιακοί ρυθμοί γνωστοί ως αρρυθμίες.

Οι καρδιολόγοι διενεργούν πολλές μη επεμβατικές εξετάσεις όπως ηλεκτροκαρδιογραφήματα ή ΗΚΓ , ηχοκαρδιογραφήματα ( Triplex καρδιάς), καρδιακές αξονικές τομογραφίες και μαγνητική τομογραφία καρδιάς.

Αλλά οι επεμβατικές εξετάσεις είναι επίσης μέρος της δουλειάς, όπως η στεφανιογραφία, ο καθετηριασμός και οι μελέτες ηλεκτροφυσιολογίας.

Η καρδιολογία μπορεί να χωριστεί σε μερικούς μεγάλους τομείς, όπως η επεμβατική καρδιολογία, η μεταμοσχεύση καρδιάς, η ηλεκτροφυσιολογία, η απεικονιστική καρδιολογία και άλλα.

Και φυσικά, υπάρχουν και άλλοι τομείς όπως οι συγγενείς καρδιοπάθειες ενηλίκων, η καρδιολογία που αφορά τις έγκυες, η αθλητική καρδιολογία και η προληπτική καρδιολογία.

Η καρδιολογία εξελίσσεται πολύ γρήγορα: Τώρα έχουμε βηματοδότες σε μέγεθος κόκκων. Κάνουμε πρωτογενή διαδερμική στεφανιαία παρέμβαση ή η πρωτογενές PCI.

Η εμφάνιση του Primary PCI οδήγησε σε κατακόρυφη πτώση τα ποσοστά θανάτων από  έμφραγμα ST Elevation MI (STEMI), σώζοντας εκατομμύρια ζωές.

Μία από τις πιο συναρπαστικές θεραπείες στην καρδιολογία τώρα, είναι η εμφύτευση διακαθετηριακής αορτικής βαλβίδας (TAVI ή TAVR).

Τα τελευταία στοιχεία υποδηλώνουν ότι το TAVI θα εξαλείψει τη χειρουργική αντικατάσταση της αορτικής βαλβίδας για την πλειονότητα των ασθενών, με τον ίδιο τρόπο που η στεφανιαία ενδοπρόθεση αποδεκάτισε τους αριθμούς στεφανιαίας παράκαμψης BYPASS.

Σε λίγα μόλις χρόνια, θα θεωρούμε ότι το άνοιγμα του στήθους κάποιου για  αντικατάσταση της βαλβίδας του, είναι ένα βάρβαρο κατάλοιπο του παρελθόντος.

 

Πρέπει να τονίσω, ότι επειδή περισσότεροι άνθρωποι επιβιώνουν από καρδιακά επεισόδια τώρα, η θνησιμότητα μειώνεται, αλλά η νοσηρότητα αυξάνεται ραγδαία.
Dr ILHAM KAFFA

καρδιολογος αθηνα, καρδιολογος ακροπολη, καρδιολογος

 

Katerina Xrysanthakopoulou
Katerina Xrysanthakopoulou
13:20 12 May 21
Amazing doctor. I'm really lucky to have found her. I feel confident. God bless her. Thank you very much.
Angelos Vitalis
Angelos Vitalis
08:32 15 Mar 21
Great respect! The only Cardiologist who dedicated a lot of time to us ... Thank you!
Zanita Scala
Zanita Scala
08:33 16 Nov 20
Thank you Dr Kaffa!
Vanessa Schäfer
Vanessa Schäfer
08:49 11 Mar 20
I can highly recommend this cardiologist! She is very emphatic and cares for her patients. She also speaks English!
Jayson Thomas
Jayson Thomas
13:31 26 Feb 20
Καλά δεν υπάρχει! Πήγα τη μάνα μου πριν μια βδομάδα και εξαιτίας της σωθήκαμε! Από το Holter ρυθμού και το τρίπλεξ... καρδιάς που μας έκανε, της φάνηκε ότι πρέπει να πάμε επειγόντως για στεφανιογραφία... Αποτέλεσμα ..2 σχεδόν κλειστά αγγεία για τα οποία έγινε αγγειοπλαστική και αποφύγαμε το μεγάλο κακό!!read more
Eachann Elias
Eachann Elias
11:33 24 Feb 20
Αυτή είναι ίσως η καλύτερη εμπειρία που είχα μέχρι στιγμής! Η καρδιολόγος ΚΑΦΦΑ ΙΛΧΑΜ ήταν εξαιρετική επαγγελματίας και... με άμεση ανταπόκριση. Μου εξήγησε όλα τα καρδιολογικά προβλήματα που έχω με κατανοητό τρόπο και σαφήνεια. Μου εξήγησε προσεκτικά τον καρδιολογικό κίνδυνο που διατρέχω και ότι ανοίκω σε ομάδα υψηλού ρίσκου...Τόσο ξεκάθαρα, που τώρα θα αλλάξω τρόπο ζωής.Για πρώτη φορά αποφάσισα να κόψω το κάπνισμα!! Δεν την αλλάζω με τίποτα!read more
Leah Driva
Leah Driva
11:41 21 Feb 20
THANK YOU!
Eleni Stavrou
Eleni Stavrou
10:58 19 Feb 20
Πήγα στο καρδιολογικό ιατρείο της κας ΚΑΦΦΑ ΙΛΧΑΜ. Έφτασα εκεί πολύ εύκολα, αφού είναι δίπλα στο μετρό της Ακρόπολης.... Πήγα για μια συμβουλευτική επίσκεψη για κάποια καρδιολογικά θέμετα που έχω. Εντυπωσιάστηκα από το επίπεδο της στις ιατρικές γνώσεις της και από τη φροντίδα που έλαβα.Η καρδιολόγος ήταν πολύ απλή και προσεκτική. Εξαιρετική επαγγελματίας.Μου έδωσε πολύ χρόνο για να της εξηγήσω αυτά που ήθελα. Μου έκανε και Τριπλεξ Καρδιάς και μου εξήγησε τα πάντα! Καλή καρδιολόγος αλλά και όπως μου είπαν άλλοι πελάτες, ΚΑΛΗ «ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ»! Την συστήνω την σε όλους, είναι η καλύτερη γιατρός που έχω γνωρίσει ποτέ! Σ' ευχαριστώ γιατρίνα μου!read more
Melina Managea
Melina Managea
08:17 07 Feb 20
H ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΦΦΑ ΙΛΧΑΜ έχει καρδιολογικό ιατρείο κοντά στην ΑΚΡΟΠΟΛΗ και κοντά στο ΜΕΤΣ 11636. Είναι πάντα... ευγενέστατη! Στη δουλειά της άριστη και κατανοητή, Η καρδιολόγος ΚΑΦΦΑ ΙΛΧΑΜ είναι πάντα αφιερωμένη στην προσφορά των καλύτερων υπηρεσιών. Καλά ενημερωμένη, με άψογες γνώσεις στις τελευταίες τεχνολογικές ιατρικές εξελίξεις, στις σύγχρονες καρδιολογικές μεθοδολογίες αλλά και στις αξιόπιστες πρακτικές / προσεγγίσεις / θεραπείες.Από την εμπειρία μου ως ασθενής της, αισθάνομαι ότι χειρίστηκε το ιατρικό χρόνιο θέμα της υγείας μου, με εξαιρετικού επιπέδου φροντίδα, που προκάλεσε επιτυχημένη, γρήγορη, αξιοσημείωτη και πλήρη θεραπεία.Υποστηρίζω και ανεπιφύλακτα προτείνω με ενθουσιασμό / σίγουρα / κατηγορηματικά, την καρδιολόγο ΙΛΧΑΜ ΚΑΦΦΑ – στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου 3 κοντά στο ΜΕΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗ, σε όσους χρειάζονται έναν έμπειρο καρδιολόγο στην Αθήνα! Ο Θεός να την ευλογεί !Σ' ευχαριστώ γιατρίνα μου, πάρα πολύ!read more
Nomiki Antonili
Nomiki Antonili
12:32 14 Jan 20
Είσαι αξιόλογη και έντιμη είμαστε πολύ τυχεροί που σε γνώρισαμε!!!
Lavrentis Matelis
Lavrentis Matelis
10:48 09 Jan 20
Ευχαριστώ πολύ! καταπληκτικός άνθρωπος κ πολύ καλή γιατρός!💗
Fadi Hanna
Fadi Hanna
13:57 07 Jan 20
Stelios Bireas
Stelios Bireas
08:12 07 Jan 20
Όλα τα καλά του Θεού δίπλα σου....είσαι ένας αξιόλογος άνθρωπος αλλά και ιατρός!
IOANNIS VOLS
IOANNIS VOLS
06:39 27 Nov 19
Carla contry
Carla contry
18:25 26 Nov 19
Πολύ καλή γιατρός, Πολύ προσεκτική και ευχάριστη!!
Next Reviews
js_loader

 

Η Δοκιμασία Κόπωσης – Τεστ Κοπώσεως

Table of Contents Η Δοκιμασία Κόπωσης : Είδη, Πώς Γίνεται, Πόσο διαρκεί, Κίνδυνοι και ΑποτελέσματαΓιατί χρειάζεστε μια δοκιμασία κοπώσεως;Υπάρχει κίνδυνος από τη διενέργεια δοκιμασίας κόπωσης;Πώς προετοιμάζεστε για μια δοκιμασία κόπωσης;Τι γίνεται με τα φάρμακα και το φαγητό σας;Πώς να ντυθείτε για την εξέταση;Πώς πραγματοποιείται η δοκιμασία κόπωσης;Τι παρακολουθεί ο γιατρός κατά την εξέταση;Τα Είδη ΔοκιμασιώνΗ Δοκιμασία Κόπωσης σε τάπητα ( ή ποδήλατο) .Το Τεστ Κοπώσεως με Θάλλιο (Σπινθηρογράφημα Καρδιάς).Το Δυναμικό Ηχοκαρδιογράφημα (Stress Echo)Περίληψη Η Δοκιμασία Κόπωσης : Είδη, Πώς Γίνεται, Πόσο διαρκεί, Κίνδυνοι και Αποτελέσματα Γιατί χρειάζεστε μια δοκιμασία κοπώσεως; Μια δοκιμασία κόπωσης μπορεί να δώσει μια ιδέα για το […]

Μετάλλαξη Όμικρον – Τι Πρέπει να Ξέρετε;

Table of Contents Μετάλλαξη Όμικρον – Τι Πρέπει να Ξέρετε; Ποια είναι τα συμπτώματα της μετάλλαξης Omicron; Η μετάλλαξη Omicron προσβάλλει τους πνεύμονες; Πώς μπορούμε να ανιχνεύσουμε τις λοιμώξεις Omicron;Πώς μπορείτε να θεραπεύσετε μια ήπια λοίμωξη Omicron; Συμβουλές για την πρόληψη Μετάλλαξη Όμικρον – Τι Πρέπει να Ξέρετε; Πρόσφατα αποκαλύφθηκε η νέα ανησυχητική μετάλλαξη του SARS-CoV-2, η οποία έγινε γνωστή ως Omicron. Η μετάλλαξη αυτή προκάλεσε ανησυχία στις υγειονομικές αρχές επειδή φαίνεται να είναι ιδιαίτερα μεταδοτική και πιο πιθανό να επαναμολύνει. Υπήρξαν επίσης κάποιες ανησυχίες ότι το Omicron μπορεί να παρακάμψει την προστασία που παρέχουν τα εμβόλια COVID-19. Η Pfizer […]

Ποια είναι η σωστή δίαιτα για την καρδιά;

Table of Contents Ποια είναι η σωστή δίαιτα για την καρδιά;Τρόφιμα που πρέπει να περιλαμβάνει:Φρούτα και λαχανικάΛιπαρά ψάριαΟλόκληρα δημητριακάΞηροί καρποί, σπόροι και όσπριαΓαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαράΓεγονότα σχετικά με την σωστή δίαιτα για την καρδιάΟι βασικές αρχές αυτής της δίαιτας είναι οι εξής:Συμβουλή για την τήρηση της σωστής δίαιτας για την καρδιάΟι καλύτερες επιλογές στα εστιατόριαΣυμβουλές τρόπου ζωής για μια υγιή καρδιάΠερίληψη

Φλεβοκομβική Ταχυκαρδία: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Table of Contents Φλεβοκομβική ταχυκαρδία: Όλα όσα πρέπει να ξέρετεΤι είναι η φλεβοκομβική ταχυκαρδία;Ακατάλληλη φλεβοκομβική ταχυκαρδίαΣυμπτώματαΑιτίεςΆλλες πιθανές αιτίες της φυσιολογικής φλεβοκομβικής ταχυκαρδίας περιλαμβάνουν:Λιγότερο συχνές αιτίες της φλεβοκομβικής ταχυκαρδίας περιλαμβάνουν:ΔιάγνωσηΘεραπείαΠερίληψη Φλεβοκομβική ταχυκαρδία: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε Ταχυκαρδία είναι όταν η καρδιά χτυπά πιο γρήγορα από το φυσιολογικό. Η φλεβοκομβική ταχυκαρδία εμφανίζεται όταν ο φλεβόκομβος, ο φυσικός βηματοδότης της καρδιάς, εκπέμπει ηλεκτρικά ερεθίσματα ασυνήθιστα γρήγορα. Οι άνθρωποι μπορεί να έχουν είτε φυσιολογική είτε ακατάλληλη φλεβοκομβική ταχυκαρδία (IST). Η φυσιολογική φλεβοκομβική ταχυκαρδία αναφέρεται σε φυσιολογικά αυξημένο καρδιακό ρυθμό που εμφανίζεται ως απάντηση σε συγκεκριμένους παράγοντες, όπως το στρες, η άσκηση, ο πόνος […]

Σας κάνει κακό το φαστ φουντ; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Table of Contents Σας κάνει κακό το φαστ φουντ; Όλα όσα πρέπει να ξέρετεΒραχυπρόθεσμες επιπτώσειςΑύξηση του σακχάρου στο αίμαΑρτηριακή πίεσηΑυξημένη φλεγμονήΜακροπρόθεσμες επιπτώσειςΤο πεπτικό σύστημαΑνοσία και φλεγμονήΜνήμη και μάθησηΑλλεργίεςΚαρδιακές παθήσειςΠαχυσαρκίαΕκπαίδευσηΕπιπτώσεις στην ψυχική υγείαΠερίληψη Σας κάνει κακό το φαστ φουντ; Όλα όσα πρέπει να ξέρετε Ο όρος ” φαστ φουντ ” αναφέρεται γενικά σε τρόφιμα που οι άνθρωποι καταναλώνουν γρήγορα, είτε εντός είτε εκτός του χώρου τους. Υπάρχουν πολλά καλά τεκμηριωμένα στοιχεία που αποδεικνύουν τις διάφορες αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία από την κατανάλωση και την υπερκατανάλωση γρήγορου φαγητού, τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Πολλά καταστήματα φαστ φουντ αναγράφουν πλέον τον αριθμό των […]

Οι Καρδιολογικές Εξετάσεις

Table of Contents Οι Καρδιολογικές ΕξετάσειςΗ στεφανιογραφίαΠαρακολούθηση της αρτηριακής πίεσηςΕξετάσεις αίματοςΕξετάσεις υπερηχοκαρδιογραφήματος (echo)Εξειδικευμένες ηχοκαρδιολογικές εξετάσεις:Το υπερηχοκαρδιογράφημα στρέςΤο διοισοφάγειο υπερηχοκαρδιογράφημα(TOE)Ηλεκτροκαρδιογραφικές εξετάσεις (ΗΚΓ)Εξειδικευμένες εξετάσεις ΗΚΓ:Η δοκιμασία κοπώσεςΤο  holter ρυθμού Η ηλεκτροφυσιολογική μελέτη EPΣπινθηρογραφήματα αιμάτωσης του μυοκαρδίουΗ δοκιμασία ανάκλισης (Tilt test) Οι Καρδιολογικές Εξετάσεις Οι καρδιολογικές εξετάσεις δίνουν σε σας και στο γιατρό σας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της καρδιάς σας και μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε ποια θεραπεία(ες) μπορεί να είναι η καλύτερη για εσάς. Θέλετε να μάθετε τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης καρδιάς; Μάθετε τι περιλαμβάνουν οι διάφορες εξετάσεις για τον έλεγχο της καρδιάς σας. […]