Πλήρης Καρδιολογικός Έλεγχος

Πλήρης Καρδιολογικός Έλεγχος

Ποιες είναι οι ιατρικές εξετάσεις που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση των καρδιακών παθήσεων;

Καρδιολογικός έλεγχος στην Αθήνα

Υπάρχουν πολλές εξετάσεις που βοηθούν στη διάγνωση πιθανών καρδιακών προβλημάτων και συμβάλλουν στην αναγνώριση του συγκεκριμένου τύπου καρδιακού προβλήματος που πλήττει το σώμα σας.

Οι γιατροί πρέπει να εξετάζουν τη γενικότερη κατάσταση της υγείας σας, τα αποτελέσματα των παρακάτω αναφερόμενων εξετάσεων και άλλες πληροφορίες για να καθορίσουν τις καλύτερες θεραπευτικές επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας.

Υπάρχει μια ποικιλία διαγνωστικών εξετάσεων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση καρδιακών προβλημάτων:

Διαγνωστικές εξετάσεις για καρδιακές παθήσεις:

ΗΚΓ (ηλεκτροκαρδιογράφημα):

Το ηλεκτροκαρδιογράφημα είναι μια εύκολη στη διενέργεια, μη επεμβατική εξέταση η οποία καταγράφει την ηλεκτρική δραστηριότητα της καρδιάς σας. Η εξέταση αυτή βοηθά στον προσδιορισμό της πηγής και της ακριβούς θέσης των ανωμαλιών στην καρδιά σας.

Η εξέταση πραγματοποιείται με την τοποθέτηση αυτοκόλλητων επιθέτων, γνωστών ως ηλεκτρόδια, στα πόδια, τα χέρια και το δέρμα του θώρακα σας. Στη συνέχεια αυτά τα ηλεκτρόδια συνδέονται με τα καλώδια μιας συσκευής που καταγράφει τα ηλεκτρικά σήματα από την καρδιά σας.

Η εξέταση καθορίζει αν η καρδιά σας χτυπάει σωστά και αν ο ρυθμός των σφυγμών σας είναι σταθερός ή ανομοιόμορφος. Μπορεί επίσης να δείξει τη πορεία των ηλεκτρικών σημάτων μέσα από την καρδιά σας για να ανιχνεύσει μη φυσιολογικούς ηλεκτρικούς παλμούς.

Δοκιμασία κοπώσεως:

Κατά τη διάρκεια μιας δοκιμασίας κοπώσεως, κάνετε μια έντονη δραστηριότητα για να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό. Μπορείτε να το κάνετε αυτό με άσκηση ή αν δεν είστε σε θέση να ασκηθείτε, τότε σας χορηγούνται κάποια φάρμακα.

Για τη διενέργεια μιας δοκιμασίας κοπώσεως παρακολουθούνται οι ενδείξεις του ΗΚΓ και η αρτηριακή σας πίεση. Στη συνέχεια, αυτά συγκρίνονται με τα βασικά επίπεδα που καταγράφονται ενώ ήσασταν σε κατάσταση ηρεμίας.

Η γιατρός μπορεί να συσχετίσει αυτά τα αποτελέσματα για να προσδιορίσει τη διαφορά μεταξύ του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης σε κατάσταση ηρεμίας και κατά την άσκηση.

Η καρδιολόγος μπορεί στη συνέχεια να ερμηνεύσει τα συνδυασμένα αποτελέσματα αυτής της εξέτασης για να βοηθήσει στον καθορισμό μιας θεραπευτικής αγωγής ή περαιτέρω εξετάσεων.

Ηχοκαρδιογραφία:

Πρόκειται για μια ανώδυνη εξέταση. Για τη διενέργεια αυτής της εξέτασης δεν χρησιμοποιούνται χειρουργικά εργαλεία ή επεμβατικός εξοπλισμός. Αντίθετα, χρησιμοποιούνται ηχητικά κύματα τα οποία δημιουργούν μια κινούμενη εικόνα της καρδιάς σας.

Όταν πραγματοποιείται από έναν εκπαιδευμένο καρδιολόγο, η εξέταση παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το σχήμα και το μέγεθος της καρδιάς. Παρέχει επίσης τις πληροφορίες που σχετίζονται με τη σωστή ροή του αίματος σε όλους τους θαλάμους της καρδιάς.

Η εξέταση προσδιορίζει τις περιοχές στις οποίες ενδεχομένως περιορίζεται η ροή του αίματος από τη ροή μέσα από την καρδιά σας. Εντοπίζει επίσης τους καρδιακούς μύες που δεν συστέλλονται σωστά, καθώς και τις βλάβες στον καρδιακό σας μυ που προκαλούνται από την κακή ροή του αίματος.

Αυτές είναι οι γενικές εξετάσεις που χρησιμοποιούνται για τον προσδιορισμό των καρδιακών παθήσεων. Έτσι, με τη βοήθεια αυτών των εξετάσεων, ο γιατρός σας μπορεί να διαγνώσει με επιτυχία τα διάφορα καρδιακά σας προβλήματα προτού γίνουν απειλητικά για τη ζωή σας.

Για Πλήρη Καρδιολογικό Έλεγχο Καλέστε στα τηλέφωνα 2109210423 – 6980077904

Ο Πλήρης Καρδιολογικός Έλεγχος περιλαμβάνει:

Εξέταση από Καρδιολόγο και κλινική αξιολόγηση
Ηλεκτροκαρδιογράφημα και αιμοδυναμικός έλεγχος
Triplex και Doppler της καρδιάς

 

5/5 (1 Review)