Αθλητές – Προαθλητικός Έλεγχος

Καρδιολόγος εξαρχεία

Αθλητές – Προαθλητικός έλεγχος:

Η συσχέτηση του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου με τον αθλητισμό.

Ο αιφνίδιος καρδιακός θάνατος (ΑΚΘ) που σχετίζεται με την αθλητική δραστηριότητα είναι ένα σπάνιο αλλά καταστροφικό γεγονός.

Τα θύματα είναι συνήθως νεαρά και προφανώς υγιή και ενώ πολλοί από αυτούς τους θανάτους είναι ανεξήγητοι, ένας σημαντικός αριθμός περιπτώσεων υποκρύπτουν μη διαγνωσμένη καρδιαγγειακή νόσο.

Κλείστε Ραντεβού

Η πλειοψηφία των συμβάντων ΑΚΘ στους αθλητές οφείλεται σε κακοήθεις αρρυθμίες, συνήθως κοιλιακή ταχυκαρδία ή κοιλιακή μαρμαρυγή.

First Aids Emergency CPR on Heart Attack Man

Προαθλητικός έλεγχος

  • Οι ιατρικές κοινωνίες τόσο στη Βόρεια Αμερική όσο και στην Ευρώπη δημοσίευσαν συστάσεις για τον έλεγχο προετοιμασίας για νέους αθλητές (ηλικίας μικρότερης των 35 ετών). Ενώ οι κοινωνίες συμφωνούν σε μεγάλο βαθμό με την προσέγγιση του προαθλητικού ελέγχου (συμπεριλαμβανομένου του ιστορικού, του οικογενειακού ιστορικού και της φυσικής εξέτασης για όλους τους αθλητές), η σημαντικότερη διαφορά είναι ότι οι αμερικανικές ομάδες συνιστούν ιστορικό προ-συμμετοχής και φυσική εξέταση μόνο ενώ οι Ευρωπαίοι περιλαμβάνουν ένα πρότυπο ηλεκτροκαρδιογράφημα 12 ηλεκτροδίων .
  • Υπάρχουν λίγα δεδομένα και δεν υπάρχουν τυχαιοποιημένες μελέτες σχετικά με τα οφέλη του ελέγχου σχετικά με τη συχνότητα εμφάνισης ΑΚΘ στους αθλητές. Επιπλέον, δεν υπάρχουν άμεσες συγκρίσεις μεταξύ της βορειοαμερικανικής και της ευρωπαϊκής προσέγγισης για τον έλεγχο. Τα παρατηρητικά δεδομένα περιορίζονται από τη χαμηλή επίπτωση του ΑΚΘ και την ετερογένεια και των δύο πληθυσμών που μελετήθηκαν και των πρωτοκόλλων ελέγχου.
καρδιολογος αθηνα -Προαθλητικός έλεγχος
Close up view of an electrocardiogram paper
  • Λόγω της καταστροφικής φύσης του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου και της δυνατότητας ανίχνευσης πολλών από τις σχετικές διαταραχές με μη επεμβατικές εξετάσεις, υπάρχει ένα ισχυρό κίνητρο για την εξέταση των αθλητών για αυτές τις διαταραχές πριν από την αθλητική συμμετοχή. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά εμπόδια στην εκτεταμένη εφαρμογή της ανίχνευσης, συμπεριλαμβανομένου του μεγάλου αριθμού ανταγωνιστικών αθλητών, του χαμηλού επιπολασμού των συγγενών καρδιακών παθήσεων και του αντίκτυπου των αβέβαιων ή ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων, καθώς και των ανεπαρκειών στον τομέα των νομικών θεμάτων.

Προαθλητικός έλεγχος

  • Συμφωνούμε με τις διάφορες ιατρικές κοινωνίες για τη σημασία της ανίχνευσης των αθλητών πριν από τη συμμετοχή τους στην ταυτοποίηση εκείνων που διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ξαφνικά να πεθάνουν.
  • Η εξέταση θα πρέπει να περιλαμβάνει πλήρη προσωπική και οικογενειακή ιστορία και φυσική εξέταση σε όλους τους αθλητές οποιασδήποτε ηλικίας.
  • Προτείνουμε την εκτέλεση ΗΚΓ διαλογής σε αθλητές ηλικίας 35 ετών και άνω.
  • Υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις για την εκτέλεση ΗΚΓ σε νεαρούς αθλητές.
  • Συνιστάται η δοκιμασία κοπώσης σε αθλητές ηλικίας 35 ετών και άνω, εάν ο αθλητής θεωρείται ότι έχει μέτριο έως υψηλό κίνδυνο στεφανιαίας νόσου ή / και συμμετέχει σε πολύ εντατικό αθλητικό αγώνα.
  • Η εξέταση θα πρέπει να επαναλαμβάνεται σε περιοδικά διαστήματα, ανάλογα με την ηλικία και τον αντιληπτό κίνδυνο του κάθε αθλητή.

ΙΛΧΑΜ ΚΑΦΦΑ

Καρδιολόγος Αθήνα

Table of Contents

Τι Προσέχω Μετά το Στεντ ( Stent);

Τι Προσέχω μετά το Στεντ: Εισαγωγή στην Ανάκαμψη και τη …

Έχω Αρρυθμίες Όταν Ξαπλώνω: Σημαντικές Πληροφορίες

Αρρυθμίες Όταν Ξαπλώνω!: Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν ότι αντιλαμβάνονται περισσότερο τις …

Ανεβασμένη Τροπονίνη Τι Σημαίνει

Ανεβασμένη Τροπονίνη Τι Σημαίνει και Πώς Επηρεάζει την Υγεία σας …

Δύσπνοια: Αναλυτική οδηγός – Θεραπείες και συμβουλές

Δύσπνοια: Εισαγωγή Η δύσπνοια, μια κατάσταση όπου το άτομο αισθάνεται …

Send this to a friend