Triplex Καρδιάς –

Triplex Καρδιάς -Υπερηχογράφημα Καρδιάς

Τo Triplex Καρδιάς ή Υπερηχογράφημα Καρδιάς χρησιμοποιεί ηχητικά κύματα για την παραγωγή εικόνων της καρδιάς σας. Αυτή η εξέταση επιτρέπει στον καρδιολόγο να βλέπει την καρδιά σας να λειτουργεί “live” και να χρησιμοποιεί εικόνες για τον προσδιορισμό των καρδιακών παθήσεων.


ΤΡΙΠΛΕΞ ΚΑΡΔΙΑΣ – Πως και γιατί γίνεται:

  • Διάγνωση διάφορων βαλβιδοπάθειων ή  καρδιοπάθειων.
  • Εάν υπάρχουν καρδιακά προβλήματα που είναι η αιτία των συμπτωμάτων, όπως η δύσπνοια και ο θωρακικός πόνος.
  • Παρακολούθηση διάφορων καρδιολογικών παθήσεων
  • Παρακολούθηση μετά από διάφορες επεμβάσεις
  • Διάφορες άλλες περιπτώσεις.

Ποια είναι τα είδη του Τριπλεξ Καρδιάς που υπάρχουν?

Ο τύπος του Υπερηχογραφήματος Καρδιάς που εκτελείται εξαρτάται από το τί πληροφορίες  χρειάζεται ο καρδιολόγος.

Το διαθωρακικό Τριπλεξ Καρδιάς – TTE:

Triplex καρδιας
Triplex καρδιας

Στο διαθωρακικό υπερηχογράφημα καρδιάς, ο καρδιολόγος  τοποθετεί τον ηχοβολέα στο στήθος σας αριστερά και τα ηχητικά κύματα που αντανακλώνται από την καρδιά, μετατρέπονται μέσω του λογισμικού του μηχανήματος,  σε κινούμενες εικόνες στην οθόνη.

Contrast υπερηχογράφημα Καρδιάς:

Εάν η ορατότητα είναι μειωμένη λόγω διαφόρων περιπτώσεων όπως σε υπέρβαρους, ασθενείς με πνευμονοπάθειες ή άλλες περιπτώσεις, τότε μπορεί να χρειαστεί ενδοφλέβια έγχυση ειδικού σκευάσματος, το οποίο είναι γενικά ασφαλές και καλά ανεκτό και κάνει την δομή της καρδιάς πιο εμφανή στην οθόνη.

Το διοισοφάγειο ηχοκαρδιογράφημα – TEE:

Εάν ο γιατρός σας επιθυμεί περισσότερο λεπτομερείς εικόνες ή εάν είναι δύσκολο να αποκτήσει μια σαφή εικόνα της καρδιάς σας μέσω διαθωρακικού υπερηχογραφήματος καρδιάς, μπορεί να σας συστήσει διοισοφάγειο ηχοκαρδιογράφημα  (ηχοκαρδιογράφημα μέσω του οισοφάγου).

Μετά από την διαδικασία προετοιμασίας του ασθενούς, ένας εύκαμπτος σωλήνας με έναν μορφοτροπέα, κατευθύνεται από το στόμα σας στον οισοφάγο. Ο μορφοτροπέας καταγράφει τα ηχητικά κύματα από την καρδιά σας και το λογισμικό τα μετατρέπει σε λεπτομερείς κινούμενες εικόνες της καρδιάς σας.

Το Υπερηχογράφημα Triplex καρδιάς με έγχρωμο Doppler:

YouTube video

Με τη χρήση του έγχρωμου Doppler μπορούν ταυτόχρονα να ανιχνευτούν ροές αίματος. Αυτό αφορά βαλβίδες, μεγάλα αγγεία όπως η αορτή και η πνευμονική αρτηρία, αλλά και ανώμαλες επικοινωνίες. Η εξέταση αυτή πλέον, αποτελεί υποχρεωτική συμπλήρωση της κλινικής εξέτασης και είναι απαραίτητη για να ολοκληρωθεί η εικόνα που έχει ο καρδιολόγος για τον ασθενή του.

Το Stress Υπερηχογράφημα καρδιάς – Η δυναμική Υπερηχογραφία STRESS ECHO:

Μερικά καρδιακά συμπτώματα – ειδικά εκείνα που αφορούν τις στεφανιαίες αρτηρίες – εμφανίζονται μόνο κατά τη διάρκεια της σωματικής δραστηριότητας. Ο καρδιολόγος μπορεί να συστήσει να κάνετε δυναμική Υπερηχογραφία STRESS ECHO για να ελέγξει την λειτουργία της καρδίας και έμμεσα να κρίνει εάν πρόκειται για στεφανιαία νόσο και επίσης μπορεί με μεγάλη ευκρίνεια να κρίνει την έκταση της νόσου και τη πρόγνωση.

Το Υπερηχογράφημα καρδιάς είναι επικίνδυνο;

Το διαθωρακικό ΤΡΙΠΛΕΞ καρδιάς δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ κίνδυνο. Η εξέταση διαρκεί 15-30 λεπτά γενικώς, αλλά αναλόγως την κάθε περίπτωση, ο χρόνος μπορεί να είναι μεγαλύτερος.

Όταν εκτελείται διοισοφάγειο ηχοκαρδιογράφημα , μπορεί κανείς να αισθάνεται πονόλαιμο λίγες ώρες μετά τη δοκιμασία. Ο ασθενής βρίσκεται υπό στενή παρακολούθηση με μέτρηση αρτηριακής πίεσης, ηλεκτροκαρδιογράφημα και έλεγχο του επίπεδου οξυγόνου .

Κατά τη διάρκεια μιας δυναμικής Υπερηχογραφίας STRESS ECHO, είτε με  άσκηση είτε με φαρμακευτική αγωγή,  μπορεί να υπάρξουν κάποιες επιπλοκές αλλά σοβαρές επιπλοκές, όπως ή καρδιακή προσβολή/ανακοπή, σπάνια συμβαίνουν.

Υπηρεσίες

Τρίπλεξ Καρδιάς Κόστος;

Για το κόστος του Τρίπλεξ Καρδιάς, επικοινωνήστε μαζί μου στα 2109210423 ή 6980077904

Τρίπλεξ καρδιάς προσφορά;

Υπάρχει δυνατότητα για μειωμένες τιμές Τρίπλεξ καρδιάς, για ειδικές ομάδες ασθενών.

Τριπλεξ καρδιας
τριπλεξ καρδιας

Καρδιολόγος ΙΛΧΑΜ ΚΑΦΦΑ

Ειδικός Καρδιολόγος
ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ 3

Τ.Κ. 11742

Τριπλεξ Καρδιας Youtube Video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

YouTube video

References:

  1. Imaging: Echocardiology—Assessment of Cardiac Structure and Function –  Encyclopedia of Cardiovascular Research and Medicine Bamira,M. H. Picard
  2. Noninvasive Cardiac Imaging: EchocardiographyReference Module in Biomedical Sciences 2014 D. G. Blanchard, A. B. RaisinghaniA. N. DeMaria
  3. The Clinical Utility and Enduring Versatility of Stress Echocardiography

  4. Echocardiography in nonclinical studies: Where are we?

  5. 20th Annual Feigenbaum Lecture: Echocardiography for Precision Medicine—Digital Biopsy to Deconstruct Biology

 

0/5 (0 Reviews)