Μακρυγιάννη – 10557-11742-11743 Αθήνα

Μακρυγιάννη – 10557, 11742, 11743 Αθήνα

Μακρυγιάννη 10557, Μακρυγιάννη 11742, Μακρυγιάννη 11743

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΦΦΑ ΙΛΧΑΜ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΜΕΤΣ
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 3, Αθήνα 11742

Η Μακρυγιάννη

Η Μακρυγιάννη είναι μια γειτονιά της Αθήνας. Γνωστή και ως Ακρόπολη, βρίσκεται στη νότια πλευρά της Ακρόπολης και οριοθετείται μεταξύ των λεωφόρων Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Συγγρού.

Η συνοικία της Μακρυγιάννη πήρε το όνομά της από τον Ιωάννη Μακρυγιάννη, Έλληνα στρατηγό του Αγώνα της Ανεξαρτησίας, ο οποίος είχε σπίτι και χωράφια στην περιοχή. Απέναντι από το σπίτι του Ιωάννη Μακρυγιάννη χτίστηκε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο – γνωστό ως κτίριο Weiler από τον αρχιτέκτονα που το σχεδίασε.

Το κτίριο αυτό χρησιμοποιήθηκε αργότερα ως αρχηγείο της χωροφυλακής και εκεί έλαβε χώρα μια σφοδρή μάχη κατά τη διάρκεια των Δεκεμβριανών, το 1944. Στη γειτονιά Μακρυγιάννη βρίσκεται το νέο Μουσείο Ακρόπολης που εγκαινιάστηκε το 2009.

Το Μουσείο της Ακρόπολης

Το Μουσείο της Ακρόπολης είναι ένα από τα κυριότερα αρχαιολογικά μουσεία της Αθήνας. Εξαρτάται από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού.
Το μουσείο στεγάζει αντικείμενα από τα μνημεία και τις ανασκαφές στην Ακρόπολη: ανάγλυφα, αγάλματα και κεραμικά από την προϊστορία έως την ύστερη αρχαιότητα.

Οι συλλογές οργανώνονται σε πέντε θεματικές ενότητες: οι πλαγιές της Ακρόπολης, η αρχαϊκή Ακρόπολη, ο Παρθενώνας, τα άλλα μνημεία της κλασικής Ακρόπολης και οι “άλλες συλλογές”.

Ακροπολη Αθηνα

Ο Παρθενώνας

Ο Παρθενώνας – κυριολεκτικά “η “αίθουσα” ή “κατοικία” των παρθένων” – είναι ένας ελληνικός θησαυρός που βρίσκεται στην Ακρόπολη της Αθήνας, αφιερωμένος στη διατήρηση ενός γλυπτού της θεάς Αθηνάς, την οποία οι Αθηναίοι θεωρούσαν προστάτιδα της πόλης τους.

Κατασκευασμένος εξ ολοκλήρου από πεντελικό μάρμαρο, ο Παρθενώνας είναι ταυτόχρονα ναός και θησαυρός με την αρχαία έννοια του όρου4.

Ο ναός του Παρθενώνα σχεδιάστηκε για να στεγάσει το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς Παρθένου, ένα μνημειώδες έργο του Φειδία, στο οποίο οι Αθηναίοι προσέφεραν τις προσφορές τους.

Ενώ η λατρεία της θεάς γινόταν συνήθως στον αρχαίο ναό της Αθηνάς στην Ακρόπολη, ο οποίος φιλοξενούσε έναν ξόανο που αναπαριστούσε την Αθηνά Πολιάδα, ο Παρθενώνας ήταν ειδικά αφιερωμένος στη θεά Αθηνά, προστάτιδα της πόλης και θεά του πολέμου και της σοφίας.

Αλλά, συγκεκριμένα, ο Παρθενώνας έπρεπε επίσης να προστατεύει το θησαυροφυλάκιο της πόλης. Η κατάθεση αυτή, που αποτελούνταν κυρίως από πολύτιμα μέταλλα, φυλασσόταν στο άδυτο του ναού, συγκεντρώνοντας σε ένα μέρος τα κεφάλαια της πόλης των Αθηνών και της συμμαχίας της Δήλου.

Tag: καρδιολογος κεντρο αθηνα, καρδιολογος ακροπολη, Μακρυγιάννη 10557, Μακρυγιάννη 11742, Μακρυγιάννη 11743

ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑ ΚΑΦΦΑ ΙΛΧΑΜ – ΑΚΡΟΠΟΛΗ – ΜΕΤΣ
Διονυσίου Αρεοπαγίτου 3, Αθήνα 11742

 

0/5 (0 Reviews)